25 ianuarie 2016

Convertirea sf. Paul. Sfânta Liturghie din 24 ianuarie 2016 la Tarsus

ROM     FRA
_____________________________________________________________________________

Convertirea sfântului Paul. Sfânta Liturghie la Tarsus

Duminică, 24 ianuarie 2016, Vicariatul de Anatolia, în haine de sărbătoare l-a celebrat pe sfântul Paul acasă la el, la Tarsus.

În această dieceză, în contextul prezenței sale modeste, se simte adesea acele momente pline de har în care Duhul Sfânt ne reunește pe toți și ne călăuzește spre calea pe care El o dorește pentru noi. Avem multe de învățat, de convertit în noi. Adesea dovedim slăbiciune, teamă ori momente în care nu reușim să vedem în perspectivă. Dar, așa cum a dovedit mereu, Domnul este acela care are lucrează cu noi și prin noi.

Celebrarea euharistică a fost prezidată episcopul Vicariatului Apostolic de Anatolia, Paolo Bizzeti. Alături i-au fost preoții de la Mersin și de la Iskenderun care împreună cu credincioșii s-au adunat în bucurie și speranță pentru a medita despre felul în care Dumnezeu a lucrat în sfântul Paul și cum acesta, căutând adevărul și străduindu-se să îl iubească cu toată puterea, l-a primit pe Domnul Isus și l-a propovăduit fără limite până la sfârșit.

Paul este viu! Cu aceste cuvinte episcopul Paolo a salutat adunarea. El este viu printre noi. Nu e un personaj din istoria care cu trecerea anilor se îndepărtează de noi ci un exemplu și un îndemn pentru noi, astăzi.

La finalul Sfintei Liturghii, alături de un preot ortodox, întreaga adunare s-a rugat pentru unitatea Bisericii.

_____________________________________________________________________________

La conversion de saint Paul. Célébration à Tarsus 

Dimanche, 24 janvier 2016, le Vicariat Apostolique d‘Anatolie, aux habits de joie, a fêté saint Paul chez lui, à Tarsus.

En cette diocèse on peut sentir encore le temps de grâce au quel l‘Esprit-Saint nous réunie tous et nous guide sur un chemin qu’il le désire pour nous. Nous avons beaucoup à apprendre, à convertir en nous même. Souvent nous prouvons faiblesse, peur or des moments en quels on peut pas regarder en perspective. Mais, ainsi comme il a montré toujours, le Seigneur est celui qui travaille avec nous et a travers nous.

La célébration Eucharistique a été présidée par l’évêque du diocèse, Paolo Bizzeti. Avec lui ont participé les prêtres de Mersin, Adana et Iskenderun. Eux ensemble avec les fidèles du vicariat se sont rassemblés avec joie et espérance pour méditer sur la manières ou le Seigneur a travaillé en saint Paul et comment celui-ci, dans sa honnête recherche de la vérité, a reçu le Seigneur Jésus dans sa vie et l’a témoigné jusqu'à la fin.

Paul est vivant! Ainsi l’évêque a salué l’assemblé. Il est vivant. Il n’est pas un personnage de l’histoire mais un exemple et un encouragement pour nous, aujourd’hui.


A la fin de la Messe, ensemble avec la présence d’un prêtre orthodoxe, l’assemblée a demandé que le Saint-Esprit nous guide vers l’Unité de l’Eglise.

____________________________________________________________________________

Convertirea Sf. Paul

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent