30 ianuarie 2016

30 Ianuarie: Sfânta Iacinta Mariscotti, fecioară

Iacinta, botezatClarice, s-a nscut la Vignanello, dieceza de Civita Castellana, în 1585. Prinii ei, Marco Antonio i Ottavia Orsini, erau nobili romani. La vârsta de douzeci de ani a intrat în al Doilea Ordin Franciscan, la Clarisele din Mnstirea Sfântului Bernardin din Viterbo.

Dupaproximativ cincisprezece ani de viață, pe care ea i-a caracterizat ca fiind cu multe vanități i inepii în care am trit în sfânta religie, pe timpul unei boli a fost copleitde harul lui Dumnezeu, fapt care a condus-o la o convertire sinceră și total. Timp de douzeci i patru de ani a trit în srcie i în pocine eroice. A reparat slbiciunile din trecut i a urcat astfel spre înlimile perfeciunii cretine. Dei legatde clauzura desfășurat o activitate socialintensîn favoarea celor sraci, a celor bolnavi, i a celor închii, fapt care a condus-o spre ajutorarea i din punct de vedere spiritual a beneficiarilor actelor sale de caritate.

A murit la Viterbo în 1640, fiind îndatveneratca sfântde ctre surori i de ctre credincioi.

Rugciune
Dumnezeule, care ai fcut-o minunatpe sfânta fecioarVeronica prin semnele ptimirilor Fiului tu imprimate pe trupul ei, d-ne, te rugm, harul sne asemnm tot mai mult cu Cristos Rstignit pentru a ne bucura într-o zi de vederea slavei tale. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent