15 ianuarie 2016

15 ianuarie: Sfântul Arnold Janssen, preot



Sfântul Arnold Janssen s-a nscut la 5 noiembrie 1837 într-un orășel din Renania de Jos, numit Goch. Foarte de timpuriu s-a simit atras spre viaa religioas. În 1861 a fost hirotonit preot. La început a predat la coala gimnazialdin Bocholt.

Fiind numit director diecezan al Apostolatului Rugciunii a promovat aceastasociaie cu deschidere față de cretinii necatolici.

Preocuparea față de cellalt, nu doar apropiat, dar i a celor din afara granielor țării sale l-au îndemnat sse deschidspre misiunea pe care Biserica o are față de orice fptur. A îneles astfel cva trebui spromoveze mai mult aceastdeschidere misionar. În 1873 renunță la activitatea didactică și fondeazpublicaia Micul Mesager al Inimii lui Isus, revistce aprea lunar i care oferea tiri despre misiune, insuflând lectorilor disponibilitatea de a sprijini mai mult misiunile.

Într-un context dificil în Germania, Arnold Janssen reuete sdeschido casde pregtire pentru misionari în satul Steyl (Olanda). Primele rezultate apar în 1879 când doi misionari verbii, printele Iosif Freinademetz i printele Johan B. Anzer pornesc spre China.

Sfântul Arnold Janssen a îneles cmedia are o mare putere de transmitere a mesajului misionar s-a strduit sdeshido tipografie proprie.

În anul 1889 a întemeiat congregaia misionara Slujitoarelor Duhului Sfânt. În 1895 primele surori plecau deja spre Argentina, iar în 1896 printele Arnold a ales câteva surori dintre Slujitoarele Duhului Sfnt pentru a întemeia o congregaie de clauzur, numitSlujitoarele Duhului Sfânt de Adoraie Perpetu. Slujirea lor în favoarea misiunilor era mai ales prin rugciune i adoraie neîntreruptîn faa Preasfântului Sacrament.

Sfântul Arnold a murit la 15 ianuarie 1909. În toatviaa sa, el s-a druit cu tot zelul smunceascpentru rspândirea Cuvântului Divin.

Rugciune
Dumnezeule, care ne-ai daruit în sfântul Arnold Janssen un exemplu deosebit de crainic al Cuvântului Divin, d-ne nou, prin mijlocirea lui, harul ca, iubindu-te mai presus de toate, ste vestim i noi prin cuvânt i fapte. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent