09 ianuarie 2016

9 ianuarie: Sfântul Iulian, martir



Sfântul Iulian s-a nscut la Antiohia într-o familie ilustră și care tria cu credina în Dumnezeu. La vârsta de 18 ani, prinii i-au cerut sse cstoreasc. Dupcâteva zile de reflexie, a avut o viziune în care Dumnezeu i-a promis cviitoarea sa soie îi va pstra fecioria i cunirea lor va fi pentru muli ocazie de mântuire. Astfel el a acceptat sse cstoreasccu o tânrpe care i-au prezentat-o prinii. 

În noaptea nunii, dupce credincioii soi începursse roage, Basilea, proaspta soie, simi un dulce miros de flori dei se aflau în toiul iernii. Iulian îi explicfaptul cacest miros reprezintparfumul fecioriei i obinu frdificultate consimțământul de a tri împreuncu el în continență perfect. Jurmântul lor a fost îndatrspltit cci un cor de sfini i sfinte, având în frunte pe Isus i pe Maria, le apru într-un nor luminos, iar cei doi soi au auzit o armonie cereasccare a umplut sufletul lor de o bucurie de nedescris.

Dupmoartea prinilor, ei au oferit tot avutul lor îngrijirii sracilor i bolnavilor. Din casa lor au fcut un fel de spital în care erau camere separate pentru femei i brbai de care amândoi se îngrijeau.

Pioasa soie a murit prima dupce a fost anunatde aceasttrecere printr-o viziune cerească și de asemenea i se prezisese csoul ei va avea parte de moarte martiric. De altfel, dupce a început o persecuie, Iulian, fiind cunoscut pentru zelul su pentru credina în Isus Cristos, a fost aruncat în închisoare. Interogatoriul i suferinele sale au fost însoite de fapte minunate i în mod deosebit de numeroase convertiri. În ziua de 9 ianuarie 313 i s-a tiat capul.

Rugciune
Dumnezeule, care pentru a da strlucire Bisericii tale, ai binevoit s-l împodobeti pe sfântul Iulian cu biruina martiriului, d-ne harul ca, dupcum el a fost prtade ptimirea Domnului, sne învrednicim i noi a păși pe urmele lui i a ajunge la bucuriile venice. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent