09 iunie 2016

10 iunie: Sfânta Diana, călugăriță


S-a nscut la Bologna pe la 1200. Era o admiratoare a primilor predicatori ai sfântului Dominic. La 14 martie 1219 l-a gzduit pe fericitul Reginaldo din Orléans care era unul dintre cei pe care sfântul Dominic i-a trimis în misiune la Bologna. Atunci când în luna august a aceluiai an însui sfântul Dominic a mers la Bologna, Diana, împreuncu alte tinere, pronunță voturile de viaa religioas, înaintea lui. În urmtorul an, ea a insistat la sfântul Dominic sfondeze o mnstire. Sfântul a instituit o comisie care a decis achiziionarea unui teren având acest scop la periferia oraului, însîmpotriva acestui proiect a venit refuzul episcopului care nu îi ddu acceptul.

La 22 iulie 1221, Diana a cerut sfie primitîntr-o mnstirea Canonicelor din Ronzano, însfamilia s-a opus în mod violent. Sfântul Dominic o consolscriindu-i câteva scrisori care astzi sunt pierdute. Avu totui posibilitatea sse întoarcla Ronzano unde a rmas din noiembrie 1222 pânîn iunie 1223.

Dupce fericitul Giordano din Saxonia, succesorul sfântul Dominic, a fondat mnstirea Sfânta Agneza, Diana a îmbrcat haina Ordinului, fiind apoi aleassuperioar. A condus ca o adevratmamnoua comunitate religioas. A murit în anul 1236.

Rugciune
Dumnezeule, care ai chemat-o pe sfânta Diana scaute în mijlocul acestei lumi împrăţia ta prin trirea dragostei desvârite, d-ne, te rugm, harul, ca, întrii de mijlocirea lui, sînaintm cu bucurie pe calea iubirii. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent