11 iunie 2016

12 iunie: Fericita Florida Cevoli, fecioară

Lucreia Elena s-a nscut la 11 noiembrie 1685, la Pisa. Prinii ei erau nobili, contele Curzio Cevoli i contesa Laura della Seta. Îndatdupîmplinirea vârstei de 18 ani, în primvara anului 1703, Lucreia luhotrârea de a intra în mnstirea Clariselor din Città di Castello, luându-i cu aceastocazie numele de Florida. Puini au crezut cva putea merge pe acest drum. Într-adevr, obinuitcu un stil de viață agitat i un nivel de bunstare ridicat, nu i-a fost uor sse integreze la austeritatea cerutde regula sfintei Clara. Însvocaia sa autentica contribuit nu doar la depășirea dificultăților de moment ci a întrit voina tinerei i a ajutat-o sfie fidelalegerii fcute.

În timpul formrii a avut parte de exemplul sfintei Veronica Giuliani pe care a avut-o ca maestr. În 1716 Veronica a fost aleasabates, iar sora Florida vicar. În 1727 îi succede în acelai oficiu timp de 25 de ani. A guvernat cu mare înelepciune. A trăit în intensitatea rugciunii, înflcratde zel pentru mântuirea sufletelor i plinde caritate față de sraci. A murit la 12 iunie 1767. A fost beatificata de sfântul papIoan Paul al II-lea la 16 mai 1993.

Rugciune

Dumnezeule, izvorul mântuirii, care ai înflacarat-o cu iubire pe fericita Florida, conducând-o pe calea renunțării i a crucii spre înlimile perfeciunii evanghelice, d-ne noua sexperimentm aceeai iubire, spre a înainta în cunoaterea îneleapta misterului crucii. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent