01 martie 2016

2 martie: Sfânta Angela a Crucii, fondatoare


Maria de los Angeles Guerrero y Gonzáles, s-a nscut la Sevilia la 30 ianuarie 1846 într-o familie modestdin punct de vedere economic însbogatîn virtui cretine. A crescut astfel într- un ambient foarte religios.


Încde la o vârstfrageda trebuit srenune la coalpentru a munci într-o fabricde înclțăminte. În ciuda acestui fapt îi plcea sse retragadesea în rugciune i mortificri. În 1871 la 25 de ani, printr-un act personal a promis lui Dumnezeu striascsfaturile evanghelice. În lunga sa experiență de rugciune, a fost inspiratde imaginea unei cruci goale în faa crucii lui Cristos cel rstignit, aceasta fcând-o sîneleagfaptul cera chematsse jertfeascîmpreuncu Isus pentru mântuirea sufletelor.


A dorit sintre în rândul carmelitanelor însdirectorul su spiritual a îndrumat-o înspre Surorile Carității. Datoritcondiiei precare de sntate a fost constrânssrenune duppuin timp. Reîntoarsîn familie s-a dedicat cu totul operelor de caritate, slujind celor sraci.

Urmând în spirit de ascultare sfaturile directorului spiritual, a scris un jurnal spiritual în care expunea în mod detaliat regula de viață a unei comunități religioase, pe care, convinsde vocaia ei i cu profunda experiență spiritualpe care o tria, simea co poate fonda. Astfel în 1875 la Sevilia, ddu natere Congregaiei Surorilor Însoitoare ale Crucii care aveau drept carismîngrijirea celor bolnavi, exercitând cea mai înaltformde caritate. Sfântul Scaun a aprobat Institutul în 1904. Umilă și foarte energic, Angela a Crucii, nume ales în momentul consacrrii, a tiut simprime surorilor un spirit profund de druire față de cei sraci i nevoiai. Pentru aceasta meritând cu adevrat sfie numitde popor Mama sracilor.


A prsit aceastlume la 2 martie 1932 în Sevilia la vârsta de 86 de ani. A fost canonizatla Madrid de ctre papa Ioan Paul al II-lea în anul 2003.

Rugciune
Dumnezeule, tu ai învăţat Biserica ta cnoi îi împlinim poruncile dacte iubim pe tine i pe aproapele. D-ne harul, ca, dupexemplul sfintei Angela a Crucii, sîmplinim i noi fapte de iubire, i astfel, sne învrednicim a fi numrai printre binecuvântaii împrăţiei tale. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent