02 martie 2016

3 martie Sfânta Cunegunda, împărăteasă


Cunegunda a fost fiica ducelui de Luxemburg. Din copilrie a dorit i s-a hotrât sse consfineasclui Dumnezeu într-o mnstire, dar pentru a se supune prinilor a acceptat sse cstoreasccu Henric, duce de Bavaria, care apoi a devenit împrat i a fost încoronat de ctre Papa în anul 1014.

Cunegunda l-a convins pe Henric striascîmpreuno viaţă de castitate. Acesta, el însui un suflet deosebit de ales, a fost de acord. Când, la vârsta de numai 52 de ani, se afla pe patul de moarte, a chemat pe prinii soiei i le-a spus: Mi-ai dat-o fecioar, i fecioaro încredinez acum vou

A fost înmormântat în catedrala din Bamberg, pe care a construit-o el însui. Vduva Cunegunda s-a retras în mnstirea din Kaffungen, unde a murit în faimde sfinenie în anul 1040, fiind înmormântatîn catedral, alturi de soul ei.



Rugciune
Te rog astzi, sfântCunegunda pentru familia mea. Tu, al crui nume înseamnpersoancare luptpentru familie, ai vrut ca împreuncu soul tu încde pe acest pmânt sfacei parte din familia cereasc, unde oamenii nu se cstoresc, deoarece se bucurde viaa venic. Privete cu bunvoință spre familia mea. Fsi simt ocrotirea atât în momentele de bucurie cât i în acelea dificile. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent