26 martie 2016

27 martie: Fericitul Pellegrino, preot

Atunci când s-a prezentat sfântului Francisc de Assisi auzi cuvintele: Tu îl vei sluji pe Dumnezeu în smerita condiie de frate religios i te vei dedica în special în practica umilinei. Pellegrino, care provenea din familia nobilă și bogatde Falerone i care studiase filosofia i dreptul canonic la Bologna, acceptprofeia sfântului Francisc ca pe o poruncă și pentru întreaga sa viață a vrut srmânîn modesta condiie de frate simplu, dedicat slujirii cele mai umile i deseori ascuns în conventele cele mai srccioase i retrase.

Fericitul Bernard de Quintavalle l-a considerat, dintre primii discipoli ai sfântul Francisc, unul dintre cei mai exemplari. Fratele Pellegrino, dintr-o sfântfervoare, se hotrî sse îndrepte spre ara Sfânt, în cutarea martiriului din mâna necredincioilor, aspiraie pioasdin acel timp a multor frai. În realitate îns, gsi respect i toleranță.


Întors în Italia, Pellegrino îi reluviaa smerită și ascuns, înspe cât se ascundea, pe atât i faima sfineniei sale se rspândea peste tot. În ultimii ani ai vieii sale, la o vârsttânr, se stabili în conventul din San Severino Marche (Macerata) i acolo muri în anul 1233. Dupmoartea sa s-au petrecut minuni care l-au fcut i mai iubit i venerat.

Rugciune
Dumnezeule atotputernic i venic, care ai consfinit bucuria acestei zile, ridicându-l în gloria ta pe fericitul Pellegrino, d-ne, te rugm, harul spstrm cu statornicie credina pe care el a rspândit-o cu neobositrâvnă şi sne strduim a o mrturisi prin faptele noastre. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent