11 martie 2016

12 martie Sfântul Maximilian, martir

În ceata numeroasa martirilor din Numidia (inut astzi aflat în Algeria) se află şi fiul unui ofier însrcinat cu recrutarea ostailor pentru armata imperial, pe nume Maximilian. Fiind cretin, îi declartatlui su cnu va putea slupte pentru împrat i nici spoarte medalionul de plumb pe care îl primeau recruii.

Pentru aceastdeclaraie a fost condamnat la moarte. Ajuns la locul execuiei, l-a rugat pe tatl su sdruiascuniforma nouce i-o pregtise soldatului care avea sexecute sentina de condamnare. Frprere de ru, regretând doar durerea pe care o producea tatlui su, dar convins cnumai astfel contribuia la adevrata pacificare a lumii, i-a oferit linitit capul pentru a fi tiat. Era în vârstde numai douzeci i unu de ani.

Rugciune

Dumnezeule, care, pentru a da strlucire Bisericii tale, ai binevoit s-l împodobeti pe sfântul Maximilian cu biruina martiriului, d-ne cu îndurare harul, ca, dupcum el a fost prtade ptimirea Domnului, sne învrednicim i noi a păşi pe urmele lui i a ajunge astfel la bucuriile venice. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent