15 martie 2016

16 martie: Sfânta Benedicta, călugăriţă


Fiica unei familii înstrite din oraul Assisi, a fost profund micată şi puternic atrasde viaa noupe care o începuserconcetăţenii ei, Francisc al lui Bernardone i Clara Offreduccio, viaţă de srcie, de munc, de iubire i negritbucurie. În anul 1214 este primitîn mnstirea Sfântul Damian, mnstirea în care Clara conducea un grup de clugrie formând Ordinul Clariselor, Ordin clugresc întemeiat de Francisc din Assisi. 

Când Clara este chematde sora moarte la luminiurile cerului, în anul 1253, Benedicta e aleasde celelalte surori sfie Mater et Magistra (Mamă şi Îndrumtoare) pe drumul desvâririi evanghelice. Nu cunoatem fapte mai deosebite din viaa ei, dar faptul cîncdin viaţă şi apoi dupsfâritul cltoriei pmânteti, întâmplat în anul 1260, a fost consideratsfânt, dovedete ca strlucit în dragostea ei faţă de srcia, iubirea i slujirea aproapelui predicate de Srcuul din Assisi.

Rugciune
Dumnezeule, care ai chemat-o pe slujitoarea ta, sfânta Benedicta, ste caute pe tine mai presus de toate, ajut-ne, te rugm, prin exemplul i mijlocirea ei, ca, slujindu-i ie cu inimcurată şi smerit, sajungem la slava venic. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent