06 februarie 2016

7 februarie: Sfânta Coleta, fecioară

Sfânta Coleta Boylet s-a nscut la Calceye, în apropiere de Corbie, în dieceza de Amiens, la 13 ianuarie 1381. Naterea sa a venit pe când mama ei avea 60 de ani, dupce aceasta ceru îndelung acest dar de la Dumnezeu prin intervenia sfântul Nicolae. Din acest motiv la botez a primit numele de Nicoleta.

Încde mica fost înzestratcu darul rugciunii i al penitenei. La 18 ani, dupce a rmas orfană și-a exprimat dorina de a renuna la bunurile motenite pentru a se consacra cu totul lui Dumnezeu. Dupce a trit timp de 3 ani într-o cutare sincera voinei lui Dunezeu, a fost primitîn rândul Ordinului al II-lea al sfântul Francisc de Assisi, al clariselor, unde, cu aprobarea papei începe o reformradical.


Mereu doritoare de austeritate în trirea consacrrii vieii lui Dumnezeu, sfânta Coleta este o persoancu o capacitate deosebitde trire în profunzime a rugciunii. A avut parte adesea de momente de extaz i fapte extraordinare.

Dupce i-a prezis iminenta trecere la Domnul, a murit la 6 martie 1447 la Gand.


Rugciune
Doamne, care pe sfânta fecioarColeta ai pus-o în fruntea multor fecioare ca model i cluzspre perfeciune, f, te rugm, ca acel duh serafic pe care cu înelepciune l-a propovduit i l-a întrit în chip minunat prin exemple de sfinenie, srmânîn noi pururi curat. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent