17 februarie 2016

18 februarie: Sfânta Bernadeta Soubirous, fecioară



Sfânta Bernadeta este srbtoritîn aceastzi deoarece la 18 februarie 1858, Preacurata FecioarMaria i-a spus: Nu vpromit svfac fericitîn aceastlume ci în cealalt.

Bernadeta avea 14 ani când i-a aprut pentru prima oarPreacurata FecioarMaria. S-a nscut într-o familie foarte srac. Este primitîn ianuarie 1858 de ctre Surorile Carității de Nevers pentru a învăța sscrie i scitească și pentru a se pregt astfel pentru prima Sfânta Împrtășanie.

În februarie 1858, mergând sadune vreascuri împreuncu alte doufete, Preacurata îi apru într-o micgrot, locul purtând numele de Massabielle, în apropiere de Lourdes. 18 apariii au avut loc între februarie i iulie 1858. Preacurata i-a dat misiunea de a-i transmite mesajul, pentru aceasta Bernadeta a trebuit sreziste multor acuzaii.

În iulie 1866, dorind si împlineascvocaia de a se consacra Domnului, a intrat în rândul Surorilor Carității de Nevers la Saint-Gildard, casa mama congregaiei. În intervalul de treisprezece ani petrecut aici, nu a cunoscut decât suferine, însăşi superioarele mnstirii se purtau faţă de ea cu multrceal. Se verifică şi în acest caz planul providenial prin care sufletele alese nu gsesc înelegere, i nici chiar bunvoinţă, din partea sufletelor mediocre. La începutul vieii sale de mnstire, a îndeplinit oficiul de infirmier, apoi a fost sacristan. În cele din urm, dupce boala s- a agravat, a fost constrânssstea mai mult la pat. Timp de nouani de zile a rmas parcatârnatîntre viaţă şi moarte. Persoanelor care veneau so consoleze, le rspundea cu surâsul luminos întiprit pe faa ei de strlucirea Doamnei Preacurate de la Lourdes: Maria este atât de frumoasîncât toi cei care au vzut-o o datar vrea smoarpentru a o revedea.

A murit la 16 aprilie 1879 la 35 de ani. Corpul su gsit intact este expus în mnstirea din Nevers din anul 1925.

La 8 decembrie 1933, Papa Pius al XI-lea a declarat-o sfânt, propunând-o ca un model de puritate sufleteasc, simplitate evanghelică şi deplinsupunere la voina lui Dumnezeu.


Rugciune
SfântBernadeta, care fiind o copilsimplă și curat, ai avut parte de privilegiul de a te bucura de contemplarea frumuseii i de a primi mesajele Neprihnitei la Lourdes, iar apoi ai vrut ste ascunzi în mnstirea de la Nevers pentru a te jertfi astfel pentru cei pctoi, mijlocete pentru noi acest spirit de curăție, de simplitate i de mortificaie care sne conducă și pe noi la contemplarea chipului lui Dumnezeu i al Neprihnite în Ceruri. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent