10 februarie 2016

11 februarie: Apariţia Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes

La poalele munilor Pirinei, într-o miclocalitate numitLourdes, în 1858, în ziua de 11 februarie, Bernadeta Soubirous, în vârstde 14 ani, dintr-o familie foarte srac, împreuncu sora ei i o vecinde-o seamcu ele au pornit sadune crengi uscate, în apropiere de stânca Massabielle. Pentru aceasta trebuiau streaccu piciorul apa unui pârâu. Bernadeta, fiind suferindde astm, a rmas în urm, gândindu-se cnu ar fi bine sintre cu picioarele în apa rece.

Deodat, auzi un vuiet ca de vijelie ce clatincopacii. Îi ridicochii i, uimit, observcdin petera din faa ei o doamnîmbrcatîn alb, încinscu o panglicazurie, cu înfăţiare strlucitoare, o privea i îi surâdea. Doamna avea în mâini un ir de mtnii pe care le strecura printre degete. Bernadeta scoase i ea rozarul pe care îl purta totdeauna la dânsa i se rugarîmpreuna treia parte din rozariu.



Când celelalte dous-au întors cu lemnele adunate, au gsit-o pe Bernadeta parcstrlucind de mulumire. Le-a spus ce s-a întâmplat, i toate trei s-au hotrât snu spunnimnui nimic, dar a doua zi svindin nou i scontroleze mai cu atenie petera. Dupce au ajuns acas, sora Bernadetei a destinuit prinilor cele întâmplate. Acetia le-au interzis aspru smai meargacolo, dar la rugminile Bernadetei au cedat. Apariia s-a repetat în ziua de 18 februarie.

Doamna a surâs blând când Bernadeta, învăţatde prietenele ei, a stropit cu apsfinitspre locul artrii, apoi a spus: Vrei sfii bună şi svenii aici timp de 15 zile...? Nu vpromit svfac fericitîn aceastlume, ci în cealalt.

În cursul apariiilor care au urmat, Doamna i-a cerut Bernadetei sse roage pentru pctoi i sîi îndemne pe cei credincioi sfacpocinţă.


La 25 februarie a invitat-o sbea apdintr-un izvor, artându-i locul unde se afl. Nu era nici un strop de ap. Bernadeta a rscolit cu degetele pmântul pietros: un firicel de apă şi-a fcut apariia i încet, încet se adunîn gaura spat. Bernadeta a but o înghiitură şi s-a splat pe faţă: era izvorul apei minunate de la Lourdes.

În ziua de 2 martie, Doamna i-a spus copilei sle comunice preoilor dorina ei de a se face o procesiune i a se construi o capelîn acel loc. Parohul Peyramale s-a artat cu totul neîncreztor i a tratat-o foarte aspru pe Bernadeta: Spune-i acelei Doamne si spunnumele. În ziua de 25 martie Doamna a dat rspunsul: Eu sunt Neprihnita Zmislire. Cu patru ani înainte, Papa Pius al IV-lea proclamase dogma Zmislirii frde pcatul strmoesc a Preacuratei Fecioare Maria. Acum Maria arta titlul prin care dorea sfie onorat.

Mulimi tot mai numeroase au început sse îndrepte spre locul acestor întâmplri. Autorităţile au interogat-o i au ameninat-o pe Bernadeta i au interzis accesul la grot; dupmulte cercetri, drumul la grota fost lsat liber, chiar din ordinul împratului Napoleon al III-lea. Fapte minunate, vindecri miraculoase, transformri sufleteti neateptate, toate verificate cu atenie nu numai de Biseric, ci i de o comisie medicalformatdin 30 de persoane, dovedeau cîn acel loc Dumnezeu îi arta prezena milostivă şi puterea într-un mod deosebit. i astzi, dupmai bine de o sutde ani, mulimi nenumrate se îndreaptspre apa firavului izvor pentru a experimenta miracolul Lourdes-ului: bucuria împcrii cu viaa, cu oamenii, cu Creatorul.

Rugciune
O, FecioarNeprihnit, Nsctoare de Dumnezeu, care, artându-te de optsprezece ori într-o peterla Lourdes Bernadetei, o îndemnai sse roage pentru pctoi, i tuturora sle spun: Pocinţă! Pocinţă! Pocinţă!, mijlocete pentru mine la Dumnezeu, ca s-mi dea harul unei adevrate pocine, încât s-mi ursc pcatele din toatinima, sle mrturisesc pe toate, i nu numai smhotrsc a nu le mai face, ba chiar snu le mai fac deloc i sle ispăşesc cretinete.

Aadar, tu care eti zmislitfrde pcatul strmoesc, dobândete-mi snu rmânîn mine prihana pcatelor i sîmplinesc legea dumnezeiasca pânla moarte, sfiu un ucenic adevrat al lui Isus, În Bisericsfiu un mdular vrednic, i pe tine, mam, ste iubesc din toatinima.

Astfel ndjduiesc cmvoi face prtade binecuvântrile Tale, aici pe pmânt, iar apoi te voi preamri i-i voi mulumi în cer pentru toatvenicia. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent