04 octombrie 2016

5 octombrie Sfânta Faustina Kowalska, fecioară


Sfânta Faustina Kowalska, apostola Divinei Milostiviri, s-a nscut la 25 august1905. La botez a primit numele de Elena. Încdin copilrie s-a evideniat prin iubire, rugciune, hrnicie, ascultare i o mare sensibilitate pentru srcia uman. Duptrei ani de coal, a început slucreze la nite familii bogate pentru a se întreine i pentru a-i ajuta prinii.


Din fragedcopilrie a simit chemarea de a-i consacra viaa lui Dumnezeu însneavând consensul prinilor s-a strduit si suprime aceastdorință. Având parte de o viziune a lui Cristos suferind, plecla Varovia, unde la 10 august 1925 a intrat în mnstirea Surorilor Fericitei Fecioare Maria a Milostivirii. Cu numele de sora Maria Faustina a trit timp de 30 de ani în mnstirile congregaiei, mai ales la Cracovia, Vilnius i Plock, lucrând la buctrie, în grdină și la poart.

În exterior nimic nu arta cât era de bogatviaa ei mistic. Îi împlinea cu fervoare munca, observa cu fidelitate regula religioas, era rezervat, tcută și în acelai timp era plinde iubire dezinteresat. Dar viaa ei aparent ordinară și monotonascundea o profundă și extraordinarunire cu Dumnezeu. La baza spiritualității ei se afla misterul milostivirii Divine pe care îl medita în cotidianitatea vieii sale. Cunoaterea i contemplarea misterului milostivirii lui Dumnezeu dezvolta în ea o atitudine de încredere filialîn Dumnezeu i de milostivire față de aproapele. Anii vieii sale religioase au abundat în haruri extraordinare: revelaii, viziuni, stigmate ascunse, participarea la ptimirile Domnului, darul citirii sufletelor, darul profeiei i rarul dar al cstoriei mistice.

Misiunea sorei Faustina a constat în trei îndatoriri: svesteasclumii adevrul revelat în Sfintele Scripturi cu privire la milostivirea lui Dumnezeu pentru fiecare om, simplore milostivirea Divinpentru toi oamenii, cu precdere pentru cei pctoi (promovând imaginea lui Cristos cu acele cuvinte revelate de El: Isuse, mîncred în tine, srbtoarea Divinei Milostiviri în prima duminicde dupPati, coroana Divinei Milostiviri i rugciunea de la ora Milostivirii, ora 15,00), i inspirarea unei micri apostolice a Divinei Milostiviri pentru a vesti tuturor milostivirea Domnului i aspiraia ctre perfeciunea cretin.

Sora Faustina a murit la 5 octombrie 1938, la vârsta de 33 de ani. A fost declaratsfântîn anul 2000 de ctre papa Ioan Paul al II-lea.

Rugciune
Isuse, care ai fcut din sfânta Faustina un devotat apostol al îndurrii tale, druiete-mi, prin mijlocirea ei, harul..., pentru care te rog. Fiind pctos, tiu cnu sunt vrednic de îndurarea ta. Îi cer, aadar, harul de a-i fi mereu fidel ie i sam spiritul sacrificiului de care s-a învrednicit sfânta Faustina, iar prin mijlocirea ei ascult-mi cererile pe care i le prezint cu încredere. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent