27 mai 2016

28 mai: Sfântul Gherman din Paris, episcop

Sfântul Gherman s-a nscut la Autun pe la sfâritul secolului al V-lea. El ar fi fost victima doutentative de asasinat, din care a scpat în mod miraculos: prima oarîn sânul mamei când era sfie avortat, iar a doua prin otrvire. ÎnsDomnul veghea asupra acestui copil i îl proteja pentru planul ce îl avea cu el. Gherman s-a îndreptat spre locuia unui unchi care ducea o viață de eremit i alturi de care a împrtășit un stil de viață auster. Dupce a fost hirotonit preot, episcopul de Autun i-a încredinat conducerea mnstirii sfântul Symphorian din Autun.

Într-o perioadplinde rzboaie i devastri, sracii alergau la Gherman, iar acesta nu îi lsa splece pâncând nu le oferea ajutorul su, încât într-o zi ddu i ultima pâine din comunitate. Clugrii murmurar, iar apoi începursi exprime deschis nemulumirea. Gherman, plângând amar pentru lipsa lor de credință, se retrase în camera lui în rugciune. Pe când încse mai ruga pentru ca discipolii si sfie corectai, o doamncaritabiladuse la mnstire doi cai încrcai cu alimente, anunând totodatca doua zi va aduce un car cu grâu. Lecia a prins bine clugrilor care se reîntoarserla datoriile lor.

Devenind episcop al Parisului, a dus acelai stil de viață auster, plin de renunțări i rugciune.

Rugciune
Te rugm cu umilinţă, Dumnezeule atotputernic, ca, prin mijlocirea sfântului episcop Gherman, sînmuleti în noi darurile tale i sorânduieti timpurile noastre în pace. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent