12 mai 2016

13 mai: Apariţia Sfintei Fecioare Maria de la Fatima

În ziua de 13 mai 1917, Preacurata FecioarMaria s-a artat la trei copii la Fatima, în Portugalia. Ei îi păşteau oile în locul numit Conca di Iria. Cei trei copii erau: Lucia, în vârstde 10 ani, Francisc, de 9 ani, i Iacinta, de 7 ani. Doamna în haine cernite i cu faa întristatle-a cerut srevinîn acel loc în ziua de 13 a fiecrei luni. Lucia, cea mai mare dintre ei, le-a recomandat veriorilor snu spunnimic acas. Iacinta nu a putut ine secretul i, la data de 13 a lunii urmtoare, 13 iunie, cei trei pstori nu mai erau singuri la întâlnire.

Deoarece a fost mustrataspru de ctre prini, Lucia nu mai avea curajul smeargla locul indicat pentru întâlnirea de la 13 iulie. S-a lsat totui convinsde Iacinta. La aceastartare, Maica Domnului a promis un miracol extraordinar, care va face ca oamenii screadcuvintele celor trei copii. În ziua de 13 august, micuii vizionari, prini i încarcerai de autorităţile locale, nu au putut fi prezeni la Conca di Iria. În schimb, la 13 octombrie, ultima întâlnire, peste 60.000 de persoane erau de faţă la locul artrilor, fiind martori ai miracolului anunat: se prea csoarele s-a desprins de pe cer i, rotindu-se cu o vitezameitoare, împrăştia gigantice flcri multicolore. Fenomenul a fost înregistrat pe pelicule fotografice pânla distane de peste 30 de kilometri. Preacurata FecioarMaria, întrind mesajul su cu o succesiune de miracole din ce în ce mai mari, a dat rspunsul su, care îi angajeazpe toi cretinii: Recitai Rozariul în fiecare zi. Rugai-vmult i facei sacrificii pentru srmanii pctoi, deoarece muli ajung în infern, pentru cnu este nimeni care sse roage i sse sacrifice pentru ei... Rzboiul se va sfâri peste puin timp, dar dacnu se înceteazcu ofensele grave la adresa lui Dumnezeu, nu va trece mult timp i va începe un altul, mult mai greu. Îndeprtai pcatul din viaa voastrpersonală şi lucrai pentru eliminarea lui din viaa altora, colaborând astfel cu Isus la rscumprarea neamului omenesc.

Împlinirea ameninţării referitoare la cel de-al II-lea Rzboi Mondial a readus mesajul de la Fatima în atenia lumii cretine. Cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la prima apariie a Maicii Domnului, în ziua de 13 mai 1967, fericitul papPaul al VI-lea a venit personal la Fatima, unde era ateptat de peste un milion de pelerini care petrecusernoaptea în rugciune, avându-o în mijlocul lor i pe Lucia, singura supravieuitoare dintre fericiii vizionari.

Rugciune
Dumnezeule, care pe Nsctoarea Fiului tu ai fcut-o i mama noastr, d-ne harul, ca, perseverând în pocinţă şi rugciune pentru mântuirea lumii, sfim vrednici de a promova în zilele noastre cu mai mult curaj împrăţia lui Cristos. Amin. 

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent