07 octombrie 2010

Evanghelizând cu ajutorul blogurilor

"Călătorind" prin internet, te poţi bucura de o privelişte largă. Te găseşti într-o lume care se aseamănă mult cu cea în care trăim. Găseşti lucruri minunate, instrumente foarte utile pentru a le folosi în viaţă, material mult de studiu ca într-o bibliotecă vastă, dar şi mizerie şi lucruri urâte. Iar tu trebuie să alegi unde să te opreşti şi pe ce să pui mâna. E o lume vastă. Doar că e virtuală.

Biserica astăzi ne îndeamnă să avem curajul de a munci şi în acest câmp cu toată forţa şi conştiinţa, în această lume virtuală în care intri cu ajutorul computerului şi a altor instrumente asemănătoare. Însuşi Sfântul Părinte ne îndeamnă să evanghelizăm internetul şi toate mijloacele mass-media.

În acest spirit, pr. lect. univ. dr. Damian-Gheorghe Pătraşcu a început să se delecteze cu o astfel de activitate. Prin blogul său, www.sfintisisfinte.blogspot.com, doreşte să ajute pe cei care citesc să se bucure de acest mediu.

În cadrul blogului, găseşti reflexii profunde, rugăciuni, citate din sfinţii părinţi ai Bisericii şi din părinţii deşertului, poezii creştine, subiecte filosofice, despre vieţile sfinţilor, din învăţătura Bisericii Catolice, informaţii utile şi chiar glume de natură religioasă.

Materialele pe care le găseşti aici te vor bucura şi îţi vor folosi cu siguranţă.

E bine să susţinem şi să urmărim cu interes acest blog şi toate acele pagini care vorbesc despre faptul că Dumnezeu este prezent în tot locul... chiar şi în această lume virtuală!


* * *

Pr. Damian-Gheorghe Pătraşcu, OFMConv., s-a născut la 23 aprilie 1973 la Nicolae Bălcescu - Bacău. A absolvit Şcoala Generală de 8 clase în anul 1987 la Nicolae Bălcescu, Liceul Seminarial în anul 1993 la Roman şi Institutul Teologic "Sfântul Anton Doctorul" din Padova, Italia. A urmat studii postuniversitare la Institutul Patristic "Augustinianum" din Roma unde a obţinut masterul în patrologie şi patristică, şi la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iaşi, unde a obţinut doctoratul în filozofie. A urmat şi cursurile Şcolii pentru postulatori la Congregaţia pentru Cauzele Sfinţilor (2000), unde a obţinut diploma de postulator. A fost sfinţit preot la 15 iulie 1999 de către ep. Petru Gherghel. A activat ca profesor la Institutul Teologic Franciscan din Roman (martie 2002 - iunie 2004), paroh la Nisiporeşti (septembrie 2004 - septembrie 2006). Din septembrie 2006 este profesor la Institutul Teologic Franciscan din Roman.

Niciun comentariu:

Des coeurs qui se rencontrent