30 decembrie 2016

31 decembrie: Sfânta Ecaterina Labouré, fecioară


Numele Sfintei Ecaterina este strâns legat de medalia miraculoascunoscută şi purtatcu pietate de ctre muli credincioi ai Bisericii Catolice, ca simbol al iubirii Preacuratei Fecioare Maria faţă de ei i al încrederii lor în ocrotirea Mamei Cereti. Forma, înscrisul i semnele de pe aceastmedalie au fost transmise de ctre Maica Domnului în timpul unor viziuni ctre Ecaterina Labouré, pe atunci clugriţă novice în Mnstirea surorilor Sfântului Vinceniu de Paul de pe strada du Bac din Paris. Artrile au avut loc la 18 i 19 iulie din anul 1830, precum i la 27 noiembrie din acelai an. Ecaterina le-a transmis superiorilor bisericeti viziunea avută şi dorina exprimatde Fecioara Neprihnit. Ca de obicei în asemenea situaii, autoritatea a fost foarte rezervat, dar, analizând lucrurile sub toate aspectele, în anul 1832, a permis ca medalia sfie turnată şi multiplicat. Rspândirea ei a produs o neateptatreanimare a credinei în rândurile credincioilor. Un val de convertiri i de vindecri neobinuite a fcut sfie numitmedalia miraculoas.


O impresie extraordinara produs îmbrăţiarea religiei catolice de ctre bancherul de religie mozaicAlfons Ratisbone, în urma unei totale transformri sufleteti petrecute la 20 ianuarie 1842, pe când însoea un prieten în biserica Sant’Andrea delle Fratte din Roma. El însui, precum i toi cunoscuii au atribuit aceastschimbare Medaliei miraculoase pe care o purta la el, din complezenţă faţă de o familie catoliccu care era prieten. Istorisindu-se favorurile spirituale obinute prin Medalia miraculoas, foarte puini se mai gândeau la sufletul ales prin care Preacurata FecioarMaria oferise acest dar.

Ecaterina Labouré s-a nscut la 2 mai l806, fiind al optulea copil al unei familii de mici proprietari din Bourgogne (Frana). Când ea avea ase ani, mama lor a murit i copiii au rmas în grija tatlui i a unei surori mai mari. În 1818, aceastsora intrat în mnstirea Fiicelor Carităţii a sfântului Vinceniu de Paul, urmând ca Ecaterina spreia conducerea treburilor casnice. Dupce toi copiii i-au fcut o situaie, Ecaterina a cerut sfie primită şi ea în linititul colde pe strada du Bac, nr. 140. Era în aprilie 1830. În noaptea de 18 spre 19 iulie, i s-a artat Fecioara Preacurat. Ea a czut în genunchi, i-a sprijinit mâinile de genunchii preafrumoasei Doamne i au întreinut o convorbire îndelungat. Pentru Ecaterina a fost cea mai dulce clip, pe care ar fi voit so pstreze în taina sufletului su.

La 7 noiembrie, Preacurata FecioarMaria i se aratdin nou i-i cere insistent sintervinpentru rspândirea medaliei ce va deveni Medalia Miraculoas. Când superioara mnstirii i autoritatea bisericeascau luat cunotinţă de cele întâmplate, au dispus ca Ecaterina sfie trimisîn cminul de btrâni Hospice d'Enghien (Paris), ca sorîngrijitoare, pentru a-i pune la încercare sinceritatea i virtutea. Aici, timp de 45 de ani, a slujit cu buntate i druire, fra vorbi despre viziunile avute, lsând în urma ei parfumul ceresc al unui suflet curat i întotdeauna senin.


A murit la 31 decembrie 1876, la fel de seninca i în tot timpul vieii sale, fericitcmerge s-i întâlneascpe Domnul nostru, pe Mama lui iubită şi pe sfântul Vinceniu.

Rugciune
O, Marie, zmislitfrde pcat, roag-te pentru noi care alergm la tine, i pentru cei care nu alearg, dar mai ales pentru dumanii Bisericii i pentru cei care i s-au încredinat ie! Amin. 

5 comentarii:

Gina Radna spunea...

Pomenesc pe sotul meu George Filimon Nicolaie Dino-frate bisericesc staret Jibl.Vech [metoc atonit], si tata Constantin Clement Gore-frate bisericesc staret din Jibl.Vech[metoc atonit],si eu Maria Magdalena Gina Pusa Aurica-maica stareta aici Jibl.Vech[metoc atonit],intru medalia lui Ecaterina Labure,de 13 corect de 10 cum am cerut[UTM/AUM/UTC/Loja masonica iudee][zidara].Arata omoforul meu sf Ecaterina Laboure plin de sange animal bovin , 1900-vesnic.

Gina Radna spunea...

stie sfanta Ecaterina Laboure zidaria mea si a tatii si a sotului, unde timpul legea loc[sa stie ce-i ascuns] 1900-vesnic

Gina Radna spunea...

asa ma stie pe veci de maica frizata cu palariuta cernel 1900-vesnic aici in Calimn.

Gina Radna spunea...

avem fotografia mea in haina de fecioara in care sint si parintii cu haine de maica stavrofora si frate bisericesc stavrofor avem terenurile garant institutionalizare scoli magistratura si medicamente eu parinti 1900-vesnic sa stiim toata foaia mea de parcurs aici pripor si plme vesnic.

Gina Radna spunea...

credem in satana avem credinta in satana corect de nota 10 avem darul si semnul satanei in caita pecete sf botez mantre eu parinti sot bunici strabunici mama 1800-vesnic,avem la fel drepturi obligatii comune fiecare identice muzeale i.g duca toti vesnic.

Des coeurs qui se rencontrent